پاسخگویی تلفنی از 9 صبح الی 18 عصر

021-55534328-31

صادرات لوله فولادی ایران در افق ١۴٠۴

1396/12/17

با توجه به تحلیل هایی  که در تاریخ دوشنبه ۱۴ اسفند ماه ۱۳۹۶  در مورد لوله فولادی ارائه شده است نرخ لوله سپاهان با ضخامت ۲٫۵_۳ و قطر ½ اینچ تحویل از کارخانه، در حدود️ ۳۱۵۳ تومان گزارش شده است . نرخ لوله سپاهان با قطر ¾ اینچ نیز نزدیک به ۳۱۵۳ تومان مورد معامله قرار گرفته است.

افزون بر این در این ارزیابی ها بعد از پرداختن به نرخ ورق گالوانیزه ، لوله داربستی ، لوله استیل در بازار داخلی، از گفتگوی دبیر یکی از تشکل های تخصصی با خبرگزاری های داخلی سخن گفته شده است . او در این گفت و گو این چنین گفته: برنامه ریزان صنعت فولاد اعتقاد دارندکه در افق چشم انداز ۱۴۰۴ صادرات بخش لوله فولادی بیش از ۲۰ میلیون تن را به ثبت می رساند، در عین حال بر اساس آمار های ارائه شده امکان دارد این میزان به ۲۸ تا ۳۰ میلیون تن نیز برسد، ولی آنچه که باید مد نظر داشت این است که به وجود آوردن ظرفیت مازاد در صنعت محصولات فولادی، ممکن است منجر به تکرار تجربه بد صنعت سیمان و کاشی و سرامیک شود .

او در ادامه سخنان خود اظهار داشت: بایستی این مطلب را پذیرفت که هم اکنون ذخایر سنگ آهن با عیار مناسب، نمی تواند به نیاز های کنونی پاسخگو باشد و رشد فولاد سازی و تولید بی رویه لوله و پروفیل فولادی بازتاب هایی مثل کاهش منابع سنگ آهن را به دنبال دارد.

 همچنین دبیر این تشکل این چنین ادامه داد : هم اکنون ظرفیت تولید لوله و پروفیل در ایران رقم ۱۸ میلیون تن را نشان می دهد و این آمار برابر با افق ۱۴۰۴ می باشد و با توجه به این که در حال حاضر صادرات‌ دارای  شرایط ویژه ای می باشد، بازاری برای فروش این محصولات مهیا نشده است.

صنعت نفت و گاز و اهمیت تولید لوله فولادی در این صنایع  

دبیر تشکل می گوید: صنعت نفت، گاز و آب ایران و کشورهای همسایه به تولیدات لوله و پروفیل فولادی نیاز دارد و در واقع ۶۰۰ گروه کالایی، مبلمان شهری، صنایع روستایی، تجهیزات ایمنی راه ها، صنایع کشاورزی، تخت های بیمارستانی و غیره در منطقه از صنعت لوله فولادی که شامل لوله استیل، لوله داربستی، لوله مبلی، لوله گالوانیزه و … می باشد ، استفاده می کنند.
وی افزود: هر تن تولیدات لوله و پروفیل دارای ۱۰۰۰ دلار ارزش بیشتر از فروش مواد خام می باشد و امروز برنامه ریزان در کنار توجهی که به صنایع مادر و بزرگ دارند بایستی به صنایع پایین دستی نیز  توجه لازم را داشته باشند ، تا علاوه بر ایجاد اشتغال بر محور صادرات قادر باشند برای کشور ارزآوری داشته باشند.

او در ادامه خاطر نشان نمود که: هم اکنون برای مصرف سرانه فولاد کشور رقم های ۲۰۰ تا ۲۳۰ کیلوگرم گزارش شده است و پیش بینی افق ۱۴۰۴رقم ۳۰۰ کیلوگرم می باشد و جمعیت نیز در آن زمان نزدیک به ۹۰ میلیون نفر تخمین زده شده است ، البته دور از ذهن نیست که توان صادرات نیز در وضعیت پر افت و خیز بازار جهانی به بیش از ۲۰ میلیون تن برسد . ولی هنوز تدابیر لازم اتخاذ نشده است.

بر اساس گزارش یکی از خبرگزاری های بنام داخلی و با توجه به جدید ترین آماری که بوسیله انجمن جهانی فولاد در دی ماه گذشته انتشار یافته است ، در سال ۲۰۱۷ چین با تولید ۸۳۱٫۷ میلیون تن فولاد خام، و با رقابت با ۶۶ کشور به عنوان بزرگ ترین تولید کننده فولاد خام معرفی شده است . تولید فولاد خام ایران نیز در این سال میزان ۲۱٫۷ میلیون تن را نشان می دهد.

لوله فولادی

بهبود صادرات و تاثیر بر نرخ لوله فولادی

در شرایطی که اگر به صادرات محصولات نهایی همانند لوله فولادی توجه لازم بشود ، صادرات در وضعیت  بهتری قرار خواهد گرفت . حال آنکه آمار های ٩ ماهه در مورد بخش صادرات صنایع معدنی نشان می دهد که میزان ۶ میلیون و ۳۷۰ هزار تن مربوط به صادرات زنجیره فولاد و محصولات فولادی وابسته است که دارای ارزشی بیش از ۲ میلیارد و ۳۴۲ میلیون دلار می باشد که به بازار های صادراتی وارد شده است و از نظر وزن و ارزش در مقایسه با دوره مشابه در سال ۹۵ به ترتیب ۲۳٫۳ درصد افزایش را ثبت نموده است.

ولی آنچه در سند چشم انداز ۲۰ ساله پیش بینی شده است از صادرات ۱۵ تا ۲۰ میلیون تن فولاد خام (میانی) و تولیدات وابسته حکایت دارد . پیش بینی های انجام گرفته در این بین نیز حاکی از آن است که امسال حدود هشت میلیون تن صادرات فولاد خام و محصولات آن، صورت می گیرد که البته نرخ پایه آن احتمال دارد از نرخ پایه داخلی بیشتر باشد. همان گونه که در بحث صادرات لوله نیز نرخ لوله گالوانیزه، نرخ  لوله داربستی، و بهای لوله استیل نسبت به نرخ های داخلی اختلاف هایی داشت .

افزون بر این ، اکنون سطوح فعلی موجودی کالاها در انبارها دارای شرایط نسبتا مساعدی می باشد به شکلی که بیشتر خریدها منحصراً برای تجدید موجودی می باشد و اعتماد در این خریدها بسیار اثرگذار می باشد و هیچ ناگزیری وجود ندارد؛ دوم اینکه در همین شرایط کنونی نیز باوجود تداوم روند صعودی حیطه قراضه آهن، و بر اساس گزارش امروز نرخ باکس از این حوزه که  ۱۰+ تومان افزایش را نشان می دهد که شاخص نرخ این حوزه به طور متوسط  نرخ ۱۷۳۰ تومان، را به ثبت می رساند .

علاوه بر این  با بررسی هایی که از بعضی از مبدا های فروش در مورد خرید و فروش انواع لوله انجام گرفته است ؛ شواهد نشان می دهد که تقاضای انباری امروز سطح نسبتا مساعدی را تجربه نموده است .

منبع :مرکز آهن

گروه صنعتی امیرکبیر محصولات فولادی صادرات لوله فولادی لوله فولادی نرخ لوله سپاهان لوله سپاهان ورق گالوانیزه لوله داربستی لوله استیل لوله پروفیل تولید لوله فولادی

پرفروش ترین محصولات

دیدگاه کاربران
Real Time Analytics