پاسخگویی تلفنی از 9 صبح الی 18 عصر

021-55534328-31

تکلیف بازار محصولات فولادی در آخرین دقایق روشن شد

1396/12/19

در هفته قبل و همزمان با منتشر شدن خبر گفتگوهای مطرح شده در نشست پایش وضعیت تأمین که با حضور چهار معاون وزیر و مدیران کل مرتبط و تشکل های ذیربط و فولاد سازان خصوصی و دولتی کشور و سندیکای لوله و پروفیل فولادی و مدیران بورس کالا  که در محل معاونت اقتصادی وزارت صنعت ؛ که در رابطه با دستور موکد رئیس جمهور در جهت مدیریت آرامش بازار به این شکل که از هر گونه رشد نرخ محصولات فولادی از جمله نرخ میلگرد تا پایان خرداد ماه جلوگیری شود ؛ در حیطه های مختلف فولاد بازار داخلی، کاهش محسوس تلاش و به نوعی افت حجم معاملات در مقایسه با روزهای آغازین هفته را مشاهده نموده ایم؛

گزارشگر فولاد  معتقد است که حداقل نیمی از خریدهای انجام شده دقیقه نودی و به ویژه در این ۱۰ روز انتهایی سال تحت تاثیر نگرانی از بالا رفتن نرخ محصولات فولادی از جمله  میلگرد در سال آینده می باشد که بر این برهان می باشد که از تورم سالیانه رایج همه ساله جا نماند و فضای روانی سنتی بازار شب عید می باشد؛ از آن سو انتشار این خبر نیز همین تقاضای باقی مانده بازار ناپایدار داخلی را نیز دچار رکود نمود. 

چه بسا می توان گفت که انتشار این خبر به نوعی هشداری برای توقف فعالیت و تعطیلی زود هنگام بازار داخلی فولاد محسوب می شود که بالا رفتن نرخ میلگرد نیز بدنبال آن اتفاق می افتد. به هر صورت در این ۱۰ روز باقی مانده شرایط بازار هر گونه که باشد؛ نمی توان آن را به روند معمولی بازار و ریشه گرفته از منطق ربط داد ؛ حداقل تا پایان فروردین ماه سال آینده زمان بایستی شکیبا بود تا این بازار روال معمول و روزمره خود را باز یابد .

معامله بلوک سهام ذوب آهن/ عکس العمل مثبت کارشناسان به واگذاری سهام این شرکت به فعالان بازار فولاد

بازار سرمایه کشور در روز گذشته یک حادثع تاریخی را در تقویم خود ثبت نمود ؛ در روز گذشته  بلوک ۱۶٫۶۷ درصدی سهام شرکت سهامی ذوب آهن که به وسیله سازمان خصوصی سازی(به وکالت از صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد) با نرخ پایه هر سهم ۷۵۰ ریال و به ارزش کل ۴۱۴۸ میلیارد ریال به فروش رسید.

 آنچه که بایستی مورد توجه قرار گیرد این است که معامله صورت گرفته این بلوک را شرکت پویش بازرگان خریداری نموده است ؛ شرکت فوق  در سال ۹۴ با سهم ۴۰ درصدی ذوب آهن  و  ۶۰ درصدی خصوصی (متشکل از تجار و فعالان بازار فولاد) و با این هدف که توزیع محصولات ذوب آهن را بهبود داده و لایه های میان تولیدکننده تا مصرف کننده نهایی را کم نماید پایه گذاری شد و در حال حاضر فروش بخش عمده ای از محصولات  این شرکت را عهده دار است.

در واقع می توان گفت که این معامله در برداشتن گامی مهم در جهت خصوصی سازی واقعی نقش بسیار موثری دارد ؛ به طور حتم با واگذار شدن سهام شرکت ها بوسیله دولت به مجموعه هایی از قبیل صندوق های بازنشستگی، بانک ها و یا تامین اجتماعی که تخصص و حتی علاقه و میل لازم برای اداره امور این شرکت ها را ندارند و این واگذاری ها بعضی اوقات برای جبران بدهی های دولت اتفاق می افتد !! به ایجاد مشکلات زیادی برای شرکت های واگذار شده خواهد انجامید!

محصولات فولادی

خصوصی سازی واقعی و تاثیر آن بر نرخ میلگرد

کارشناسان بر این باورند که با خصوصی سازی واقعی و واگذاری شرکتها به افراد آشنا به فن آن و افرادی که در همان زمینه فعال بوده و ذینفع هستند(به مانند معامله روز گذشته) و بهره گیری از قدرت تجربی و مدیریتی این افراد , می توان امیدوار بود که صنعت کشور بیش از پیش به پیشرفت و موفقیت دست یابد؛

با توجه به مطالب گفته شده می توان گفت، بخش بزرگی از سهام شرکت پویش بازرگانبه فعالان بازار فولاد تعلق دارد که سالها تجربه ارزشمند فعالیت در حیطه فولاد ،زمینه کاری مشترک و همینطور احساس تعلق به این صنعت مادر می تواند باعث تلاش و تکاپو روز افزون و هم افزایی نیروی این افراد روزهای بهتری را برای این مجموعه صنعتی بزرگ و در حقیقت هویت صنعت فولاد کشور نوید می دهد.

امیدواریم که همانطور که دولت در سیاست های خود اعلام کرده بانکها و دیگر شرکتهای دولتی و نیمه دولتی کم کم از بنگاه داری خارج شده و با خصوصی سازی واقعی برای توسعه روز افزون کشور در تمام زمینه ها  بستر را فراهم نمایند.

 در پنجاهمین سالگرد تاسیس ذوب آهن ودر امتداد همین سیاست ها احتمال واگذاری بلوک ۵۶ درصدی سهام این شرکت که در حال حاضر مالک آن سازمان تامین اجتماعی است وجود دارد و دور از انتظار نیست .

منبع :مرکز آهن

گروه صنعتی امیرکبیر محصولات فولادی سندیکای لوله پروفیل فولادی نرخ میلگرد بازار فولاد فولاد ذوب آهن محصولات ذوب آهن سازمان تامین اجتماعی

پرفروش ترین محصولات

دیدگاه کاربران
Real Time Analytics