پاسخگویی تلفنی از 9 صبح الی 18 عصر

021-55534328-31

سنگ‌ آهن اوج گرفت

1396/06/04

به نقل از گروه صنعتی امیر کبیر ، نرخ سنگ‌آهن در روز سه‌ شنبه هفته گذشته به بیش از ۷۹ دلار رسید. این اتفاق به دنبال تقویت بازار بیلت در روز پیش از آن روی داد. در نتیجه این رشد و پس از اینکه بهای سنگ‌آهن دانه‌ بندی شده به ۷۹ دلار و ۹۳ سنت رسید، کانی سنگ‌آهن با عیار ۶۲درصد در بندر چینگدائو چین ۷۹ دلار و ۶۵ سنت در هر تن معامله شد. این کامودیتی در ۱۳ ماه ژوئن (۲۳ خرداد امسال) تا نرخ ۵۳ دلار و ۳۶ سنت کاهش داشت، اما نرخ کنونی آن در مرز ۸۰ دلار، ۴۹درصد از این رقم بالاتر است که این حجم از افزایش نشان از بروز تغییراتی چشمگیر در بازار دارد.

 

همچنین پیش‌بینی می‌شود با وجود اظهارات محافظه‌ کارانه و نه‌چندان خوشبینانه‌ ای که تحلیلگران درباره سمت و سوی نرخ سنگ‌آهن بیان می‌کنند، نرخ آن تا سال ۲۰۲۰ میلادی (۱۳۹۹ خورشیدی) همچنان در مسیر رشد باشد. بنا بر گفته کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (آنکتاد) به عنوان یکی از ارکان سازمان ملل متحد که در سال ۱۹۶۴ میلادی (۱۳۴۳ خورشیدی) با هدف یکپارچگی کشورهای در حال توسعه با اقتصاد جهانی تاسیس شد، زمینه شکل‌گیری این رشد در سال گذشته احساس و شاخص‌های کلیدی عرضه و تقاضا و هزینه تجارت دریایی نیز این اتفاق را نشان می‌دادند.

 

 

در این گزارش که در ماه گذشته میلادی منتشر شد، آنکتاد می‌گوید: اگرچه در سال گذشته میلادی مصرف سنگ‌آهن در چین به نسبت کم بود و نرخ آن نیز در طول سال افزایش چندانی را تجربه نکرد، اما در ۳ ماه آخر سال گذشته میلادی (نیمه مهر تا نیمه دی ۱۳۹۵) بازار شاهد تغییرات چشمگیری بوده است. بنابر گزارشی که وب‌سایت «ماینینگ» در این زمینه منتشر کرده است، تحلیلگران انتظار دارند نرخ سنگ‌آهن تا پایان امسال میلادی یعنی در نیمه دی ماه همچنان سیر افزایشی خود را داشته باشد. آنها همچنین بر این باور هستند که تلاش‌های بی‌وقفه پکن برای مهار تولید فولاد کم‌کیفیت و کاهش انتشار کربن به جو نیز به این روش کمک می‌کند. ماینینگ در همین زمینه نموداری نیز منتشر کرده که سیر افزایشی نرخ سنگ‌آهن را در دو ماه گذشته نشان می‌دهد.

 

 

در این نمودار خط عمودی نشان‌ دهنده بهای سنگ‌آهن در بازار جهانی در واحد دلار به ازای هر تن است و در خط افقی ۶ مقطع زمانی تعریف شده است. براساس داده‌های نمودار در ۴ ژوئن (۱۴ خرداد امسال) سنگ‌آهن حدود ۵۵ دلار در هر تن نرخ داشته است. در مقطع زمانی بعدی ۱۸ ژوئن (۲۸ خرداد) این نرخ به ۵۳ دلار افت کرد. در ۲ ژوئیه (۱۱ تیر) نرخ سنگ‌آهن حدود ۶۵ دلار خیز برداشت، در ادامه در ۱۶ ژوئیه (۲۵ تیر) این افزایش نرخ کمی بیشتر شد و به ۶۷ دلار در هر تن رسید. در پایان ژوئیه (۸ مرداد) نرخ سنگ‌آهن به بیش از ۷۰ دلار رشد کرد و این رشد نرخ در سیری صعودی در ۱۳ اوت (۲۲ مرداد) به ۸۸ دلار اوج گرفت.

 

 

مهرداد اکبریان، رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ‌آهن ایران نیز در این باره در گفت‌وگو با صمت توضیح داد: در سال گذشته و در دوران رکود بازار سنگ‌آهن نیز انتظار این افزایش تدریجی نرخ برای سنگ‌آهن به ویژه برای نیمه دوم امسال میلادی می‌رفت، اما آنچه پیش‌بینی نمی‌شد، رشد نزدیک به ۵۰درصدی بود که برابر با افزایش دوبرابری نرخ است. از نگاه من این روند رو به رشد برای ماه‌های آینده امسال میلادی نیز ثابت خواهد بود و قیمت‌ها در همین حدود خواهد ماند. وی در مورد دلایلی که این افزایش را رقم زد توضیح داد: آنچه در دنیا افزایش نرخ سنگ‌آهن را باعث می‌شود، عرضه تولیدکنندگان سنگ‌آهن و تقاضای تولیدکنندگان فولاد است که بیشتر آنها هم در چین حضور دارند، بنابراین چین در این فرآیند بسیار موثر است، اما از نظر من این‌بار برخلاف همیشه تقاضای چین نبوده که به افزایش نرخ سنگ‌آهن در بازار جهانی انجامیده است، بلکه این تولیدکنندگان بزرگ سنگ‌آهن هستند که در بازار موثر واقع شده‌اند و در واقع تعادلی میان حجم عرضه و تقاضا ایجاد کرده‌اند که به این افزایش انجامید.

 

اکبریان ادامه داد: حجم عرضه سنگ‌آهن از سوی شرکت‌های بزرگ جهان مانند واله و بی‌اچ‌پی‌بیلتون امروز باعث اعمال این تغییرات در بازار شده و البته از نظر من و برخلاف پیش‌بینی‌های جهانی، این افزایش نرخ تنها برای امسال میلادی پیش‌بینی می‌شود و آن‌طور که از عملکرد غول‌های معدنی برمی‌آید، این افزایش نرخ در سال آینده میلادی (۲۰۱۸) باقی نخواهد بود، چون این شرکت‌ها برای سال آینده برنامه‌هایی مبتنی بر افزایش عرضه ترتیب داده‌اند. این افزایش به ویژه با آغاز تولید در واحد معدنی اس۱۱دی واله اتفاق می‌افتد و در نتیجه سبب کاهش دوباره نرخ می‌شود.

دنیای معدن

سنگ آهن بازار سنگ آهن بازار سنگ آهن ایران فولاد

پرفروش ترین محصولات

دیدگاه کاربران
Real Time Analytics